~tinggalkan kesan anda di sini!~ (^_^)~~

Tuesday, 5 June 2012

"TraveL" (^_^)~~

 
Assalammualaikum sume pembace-pembace blog ini yg dirahmati Allah~~ ape kabau sume?? sihat?? da makan?? amacm keje ade okey?? bnyak tak assgment dapat skg?? sedih ke atau tgh hepy ke skg?? kesorangan ke atau berteman skg ni?? byk persoalan yg bermain di minda kan kan kan kan?? ade rase stress tak?? tipulah kalau nak kate tade kan..tpi walau bagaimnapun perjuangan harus d selesaikan..bersyukur lah dgn nikmat yg d beri dan terimalah sesuatu dugaan atau pemberian itu dgn hati yg terbuka kerana setiap ape yg dirancang olehNYA pasti akan ade satu perancangan yg terbaik untuk diri  kite..dan setiap dugaan pasti ade hikmah~ Itu janji NYA~ Semoga segalanye d permudahkan olehNYA~~ Amin~~ kat bawah ni tha share doa hilang stress ye tuk sume~~ same-samelah kite ingat mengingati~~ sharing is caring~~ Insya Allah~ hehe



Okey macam beselah kan muqadimah je dah panjang berjela budak tha ni..hehe..klah sebenaunye tha nak tulis entry pasal travel..yeyyyyy saya mahu p travel!!! tpi ble nye tak tau lah kan...lau ade rezeki lebih Insya Allah suatu ari nanti sampailah ke tempat-tempat yg di impikan ni..mane ler tau kan kan kan..family tha mang jenis suke p jenjalan dengan keluarga...setiap kali cuti sekolah aje mesti jenjalan tpi wat mse ni sume dalam Malaysia lah..oversea lum sampai lagi lau nak bawa sume-sume skali tpi kalau ayah mang byk negara dah pegi..untunglah ayah tha..rezeki Dia bg untuk ayah..hehe.. so dari kecit lah da rase dunia travel ni mang suke sangat-sangat sebab dengan cara ni kite boleh menghilangkan stress dan bergembira lebih-lebih lagi bile pergi dengan insan-insan tersayang kan~~

Mesti nak tau kan tempat mane yg tha impi impi impi impi kan sangat nak pegi.. ape tak nak tau?? huh! kecit ati..tak nak tau sudah..tha nak bagi tau jugak..kehkeh..baiklah mula-mula sekali tempat yg tha impikan tuk pegi lagi sekali ialah tempat ni..Mekah AlMukarramah dan Madinah..yap sekali lagi..tha penah jejakkan kaki di sini mase tha darjah 4..bersyukur sgt penah merasainye..sangat-sangat indah tempatnye..bnyak kenangan manis tha kat sna yg tak dpt tha lupekan sampailah skang ni..dan sume umat islam amat mengimpikan tuk menjejakkan kaki ke sini..Insya Allah suatu hari nanti tha nak pegi bersame suami tercinta~~ mudah-mudahan d makbulkan doa~~ Ameen~



Pandang gambar pun rase sayu je kan~


Subhannallah~ Mekah dan Madinah yang tersegam indah~
  

Lagi tempat mane yg dak tha nak pegi sesangat tu...haaaa kat sinilah forsure!! tempat tha dan ramai lagi insan-insan yg rapat dengan tha nak pegi..jeng jeng jeng...takya nak jeng jeng sangat lah tha..haha..KOREA!! haaaaaa!! nak tak pegi tak??? jom-jom!!! jom berangan dulu!! hahaha...kalau tha kan tha nak p time musim bunga..ala2 romantik gitu~ haha..nak pegi pulau jeju..magic art..nak lalu kat cite winter sonata, autumn..nak macam-macamlah..lagi nak ape eak?? nak nak nak jupe lee dong wook ke lee min hoo ke kan kan kan!! boLeh tak?? hahaha~ nak pegi dengan suami tercinta (suatu hari nantilah sekang lum de suami lagi~) hehe


Ni lah magic art~ konon-konon panjat dinding padahal atas lantai je tu! haha..
Tempat-tempat yang cantik utk yg suke bergambar!

Okey tempat yang ketiga tha impikan dari kecit nak pegi kan ialah tempat ni..tha tau tempat ni time tha bace paper waktu kecit-kecit dulu..tha rase sangat-sangatlah terpegun dengan tempat dia ni..mang mase tha kecit tha pikir lau dah besau nnti nak lah pegi sini..tempat tu ialah Dubai~~~~~ Wah! banyak duit dak tha kan nanti!~ hahaha..manelah tau kan ade rezeki bile kte berangan-berangan ni..Ameen~ hehe..ni tempat dia tha mang kagum sangat-sangat walaupun tha ade sikit takut lah lau nak tido kat hotel ni..cam entry sebelum ni takut jaws!!! hahaha..camtulah jugak yg ni..beselah imigination budak ni mang tinggi!~ jaws! beware!! hahaha 

bilik tido hotel ni!! terpegun tak?? tha jelah terpegun ni~ jaws!!~
cantikkan permandangan laut dalam~ dari kecit dah berangan ni~ haha


Australia...tha nak pegi sini..andailah ade rezeki tha kan dapat sambung Phd luar negara..tha nak smbung kat sini..andai ade rezekilah.. Ameen!! mudah-mudahan~~ bukan skangah nak sambungnye..botak kepala kot lau asek nak sambung je! hahaha..kasi rehat dulu lame-lame ckt..keje dulu pastu kawen..nanti boleh pegi dengan suami same-same duk sana ke kan..abis belajau baliklah Malaysia semula~~ (Wah kau berangan sampai ke situ lagi kan tha!!!) InsyaAllah..Ameen...mane tau kan jdi realiti satu hari nanti~~ hehe...terpesong jap cite dia ni...tha nak pegi sini nak pegang koala, nak tengok kanggaru! walaupun hanya kucing je yg tha berani sentuh!! semut tu belakang kire lah ye..hahaha..

tomelnye awak ni!!  



Lagi tempat mane lagi..haaa...tha kan peminat setia laut yg tersegam indah tu..air kebiru-biruan gitu..suasana yang indah lagi mendamaikan..angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa pastu kte amek gambau banyak kat laut..hehe..tha nak p kat sini..Bali!~ negara jiran kite..cantik sangat tempat ni..tha suke sangat sangat sangat..tak tau nak cakap sangat lagi cmne..haha..


Subhannallah~ Birunye air laut ni!~ tenang je pemandangan kat situ kan~


Wah sume tempat yg tha nak pegi sume luar negara kan..bajet cam ade duit je..hehe..tu tempat yg tha impikan nak pegi lah..ade rezeki sampailah sana satu hari nanti..Ameen..sape kate tha tak nak pegi dalam negara punye..dalam negara lagilah tha nak pegi tau..lagi kena pegi selalu! Malaysia di hatiku!~ haha..tempat kat Malaysia yg tha nak pegi wpun ade yg dah berkali-kali pegi kan..berkalilah sangat (mata ke atas, tangan ke bahu!) ialah tempat yang ade laut atau air terjun..tapi lebih kpda lautlah!~ hehe.. Langkawi!! dan Sabah!! negeri di bawah bayu!! boleh bah Qalau Qau..(pekat kan ckt) hehe~ ce teka mane langkawi mane sabah?? cepat-cepat nnti dapat percutian free dari......hahaha...nak sentuh air laut yg picture kat bawah tu!!~ jernihnye Subhannallah~~



Jom pegi sini!!! nak nak nak!!!


 Dan tha suke sangat tengok picture ni..kat malves rasenya..ce tengok air dia..takut mang lah takut duk tengah-tengah lautkan..tapi sangat cantik! dan terasa nak pegi sini jugak!~

cantiknye! Subhannallah~ nak pegi~~ huhu
Akhirnye siap gak entry tha yg dah lame gile tha nak share ni..nilah dia tempat yg tha impikan nak pegi..walaupun cume angan-angan pun tapelah..kalau ade rezeki lebih dapatlah tha jejakkan kaki kat tempat-tempat ni nnti..InsyaAllah..tpi tempat yg nombor satu tu pasti! Ameen~ Ni dinamekan budak stress banyak keje namenya..dia pun mulelah berangan berangan dan berangan~~ hehe...

Panjang umur murah rezeki tha nak pegi dengan insan-insan tersayang dan juge suami tercinta suatu hari nanti..InsyaAllah..Jadi..amacam..banyak tak? berangan aje dulu~~ Mudah-mudahanan moga segala urusan d permudahkan dan moga d murahkan dengan limpahan rezeki yg berkat~~ Ameen (^_^)~~

2 comments:

  1. jemput datang ke blog saya :)
    http://www.neutronevolution93.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih sudi bace..follow me.. :)

      Delete